Αποκτώντας ένα κατοικίδιο

Η απόκτηση ενός καινούριου τετράποδου φίλου, που θα μας συντροφεύσει για τα επόμενα 9-15 κατά μέσο όρο χρόνια, αποτελεί μια μεγάλη συναισθηματική, οικονομική και χρονική δέσμευση. Δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη μορφή ενασχόλησης, παρά μόνο με την απόκτηση και την ανατροφή ενός παιδιού.

Τα περισσότερα μωρά (κουτάβια και γατάκια) είναι ανθρωποκεντρικά. Εμείς μονοπωλούμε το ενδιαφέρον τους, τις εκδηλώσεις τρυφερότητας και αφοσίωσής τους. Πρόκειται για μια σχέση εξάρτησης, σε ιδανικές συνθήκες, αμφίδρομη.

Οι θετικές πλευρές της συμβίωσης δεν μπορούν εύκολα να καταμετρηθούν. Η επαφή, η ανιδιοτελής αγάπη, η άμεση συγχώρεση και παράδοση άνευ όρων, μπορεί να «ξεκλειδώσει» πληθώρα από ξεχασμένα συναισθήματα. Δεν μας εκπλήσσουν τα αποτελέσματα πανεπιστημιακών ερευνών που αποφαίνονται ότι οι άνθρωποι που μεγαλώνουν ένα κατοικίδιο είναι πιο κοινωνικοί, γνωρίζουν τους γείτονες και τη γειτονιά τους, έχουν πιο ισορροπημένη ψυχοσύνθεση και χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης. Η πιο πρόσφατη μελέτη στην Αμερική που συμπεριελάμβανε και οικονομικές παραμέτρους, καταμαρτυρούσε πως τα συνολικά ετήσια νοσήλεια και η συχνότητα προσκόμισης για οποιονδήποτε λόγο σε νοσοκομειακές μονάδες, ήταν σαφώς χαμηλότερα στους ανθρώπους που είχαν κατοικίδιο!

Μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν την απόκτηση ενός σκύλου και πώς αντιλαμβανόμαστε τη γλώσσα του σώματός του.

Ειδικά για τους νέους πελάτες

Ειδικά για εσάς που αποφασίσατε να έχετε ένα καινούριο μέλος στην οικογένειά σας το Κτηνιατρικό Κέντρο Βορείων Προαστίων Vetmedica παρέχει ιδιαίτερη μέριμνα:

  • Σε όλους τους «γονείς», το Κτηνιατρικό Κέντρο Βορείων Προαστίων Vetmedica παρέχει τις απαραίτητες συμβουλές, την καθοδήγηση και την υποστήριξη που απαιτείται, ώστε η μετάβαση στον καινούριο τρόπο ζωής να είναι ομαλή.
  • Κρατείται ηλεκτρονικό αρχείο με κεντρική συλλογή στοιχείων ασθενών, ανοίγεται βιβλιάριο υγείας και χορηγείται πιστοποιητικό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης.
  • Γίνεται καταχώρηση του νοσολογικού ιστορικού και κρατείται πλήρης φάκελος ιατρικών εξετάσεων για κάθε ζώο.
  • Καταστρώνονται σιτηρέσια που απευθύνονται σε υγιή ζώα, σε συνάρτηση με την ηλικία, το επίπεδο δραστηριότητας και τη φυλή του ζώου.
  • Χορηγούνται εξειδικευμένα φαρμακευτικά σιτηρέσια ικανά να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε νοσολογική οντότητα : σακχαρώδης διαβήτης, ηπατοπάθεια, νεφροπάθεια κ.λπ.

Προσοχή!
Για την πληρέστερη καταγραφή του ιστορικού, κυρίως στα παθολογικά περιστατικά δεύτερης γνώμης, καλείστε να προσκομίζετε όλα τα ιατρικά πεπραγμένα (αιματολογικές εξετάσεις, ακτινογραφίες, χορήγηση φαρμακευτικών ουσιών) και να συμπληρώνετε ένα έντυπο που χορηγείται από τη γραμματεία.

Σώστε ένα αδέσποτο ζώο, μαζί μας. Αξίζει μία οικογένεια!

Σε όλους τους νέους πελάτες που υιοθετούν ζωάκια από το δρόμο, από καταφύγια ή κυνοκομεία, υπάρχει μια επιπλέον έκπτωση της τάξεως του 10%, σε όλες τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, φροντίζουμε ώστε αφού υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο να έχει ολοκληρωθεί η νοσηλεία του, εφόσον χρειάζεται και να έχει πλήρως αποθεραπευτεί.