Η Ομάδα μας

Κτηνίατροι

Βασιλική Σταθοπούλου

Βασιλική Σταθοπούλου

DVM, GPCertSAM, GPCertEndo

Νομίζω πως γεννήθηκα με έναν σκύλο αγκαλιά, τα πρώτα μου βήματα τα έκανα με την υποβοήθηση ενός νωχελικού Αγίου Βερνάρδου και όλες οι παιδικές μου μνήμες, οι προσωπικές μου στιγμές ευτυχίας αλλά και λύπης είναι συνδεδεμένες με την παρουσία ενός τέτοιου τετράποδου συντρόφου. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη και τυχερή, που διάλεξα στη ζωή μου να αφιερωθώ σε μια επιστήμη πολύ πιο τρυφερή και ανθρώπινη από άλλες πολλές, που ευαγγελίζονται πως υπηρετούν τον άνθρωπο, αυτήν της ιατρικής ζώων συντροφιάς.

Περισσότερα για την κτηνίατρο – γαστρεντερολόγο μικρών ζώων, Βασιλική Σταθοπούλου…

Νοσηλεύτριες

Ιωάννα Αρβανιτάκη

Ιωάννα Αρβανιτάκη

Παρότι οι αρχικές σπουδές της αφορούσαν στην Οικονομία και Διοίκηση επιχειρήσεων, πολύ σύντομα υπήρξε μια μεταστροφή τόσο συναισθηματική όσο και επαγγελματική στον κλάδο των υπηρεσιών υγείας των ζώων συντροφιάς. Εδώ και 12 χρόνια ζει  περιστοιχισμένη από την αγάπη 16 γατιών και 3 σκύλων, αριθμός σταθερός που παρόλες τις θλιβερές κατά καιρούς απώλειες, δεν φαίνεται να μειώνεται!

Διετέλεσε Ταμίας της Φιλοζωικής Ένωσης Μελισσίων τα τελευταία 4 χρόνια και βοήθησε στη νοσηλεία, στη φιλοξενία  και στη υιοθεσία αδεσπότων ζώων με αδιάλειπτο ενδιαφέρον.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 παρακολούθησε στο Εδιμβούργο μεταπτυχιακό σεμινάριο νοσηλευτικής ζώων συντροφιάς στα πλαίσια του European Society of Feline Medicine Congress, με τη συμμετοχή 100 νοσηλευτριών από όλη την Ευρώπη.

Την χαρακτηρίζουν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Λόρδος Μπάιρον για να περιγράψει τη φύση του σκύλου :

«Αυτό που κατέχει την ομορφιά χωρίς τη ματαιοδοξία, τη δύναμη χωρίς τη θρασύτητα, το κουράγιο χωρίς  τη θηριωδία και όλες τις αρετές του ανθρώπου χωρίς τα βίτσια του.»

Επιστημονικοί Συνεργάτες

Το Κτηνιατρικό Κέντρο Βορείων Προαστίων Vetmedica συνεργάζεται με εξειδικευμένους και αναγνωρισμένους στην ειδικότητά τους κτηνιάτρους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Αμερική, Αγγλία, Γερμανία), όπου και μπορεί να αποσταλεί ο ιατρικός φάκελος του ασθενούς για την αναζήτηση δεύτερης γνώμης ή για τη διερεύνηση δυσδιάγνωστων περιστατικών.

Οι ειδικότητες που καλύπτονται είναι αυτές των:

  • Οφθαλμιάτρου
  • Ακτινολόγου-Υπερηχολόγου
  • Ογκολόγου
  • Ορθοπεδικού
  • Χειρουργού μαλακών μορίων
  • Δερματολόγου
  • Καρδιολόγου
  • Παθολόγου-Γαστρεντερολόγου
  • Φυσικοθεραπείας

Η κτηνίατρος-γαστρεντερολόγος Βασιλική Σταθοπούλου είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας του vetmenow.gr. Σε αυτό το πλαίσιο, δημοσιεύει άρθρα στους τομείς της ειδίκευσής της στην ιστοσελίδα και συνεργάζεται στενά με τους κτηνιάτρους άλλων ειδικοτήτων της επιστημονικής ομάδας σε ιδιαίτερα περιστατικά.